Webinar ‘Medezeggenschap: wie gaat waar over?’

Webinar 27 september ‘Medezeggenschap: wie gaat waar over?’

Medezeggenschapsraden staan het komende schooljaar  – met het oog op het Nationaal Programma Onderwijs – voor grote uitdagingen. Daarom is een effectieve samenwerking tussen (G)MR, bestuurder en raad van toezicht essentieel. Maar hoe pak je dat aan? Sterk Medezeggenschap organiseert op maandag 27 september van 16.00 tot 17.00 uur het webinar ‘Medezeggenschap: wie gaat waar over?’. Tijdens de online bijeenkomst onderzoeken we welke rollen en vaardigheden belangrijk zijn voor een goede samenwerking. Deelname aan het webinar is gratis.

Goede medezeggenschap: vaardigheden & rollen

Op 27 september gaan we met elkaar in gesprek over sterk medezeggenschap en het belang van goede samenwerking. Hoe werk je als MR effectief samen? Onderling, maar ook met de schoolleiding, het schoolbestuur en raad van toezicht. Wie doet wat en welke vaardigheden zijn hiervoor belangrijk? Ondanks een goede samenwerking, zijn de verschillende partijen in medezeggenschap het niet altijd met elkaar eens. Hoe kun je geschillen het best oplossen en wat kun je doen om deze te voorkomen? Tijdens het webinar zullen Robert Hommen (projectleider Sterk Medezeggenschap), Mohammed Bakouri (MR-lid), Bart Bruyns (voormalig bestuurder en nu lid van raad van toezicht), Annemieke van Beek (raad van toezicht) en Cécile de Vos (directeur-bestuurder Onderwijsgeschillen) al deze vragen beantwoorden. Het webinar is interactief en er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Deelnemen?

Wil je deelnemen aan het webinar op 27 september? Meld je dan hier kosteloos aan.

Voor wie is dit webinar?

Dit webinar is interessant voor alle (G)MR leden, schoolleiders, schoolbestuurders en leden raad van toezicht in het funderend onderwijs. Ook andere geïnteresseerden in advies goede medezeggenschap zijn van harte welkom!

Vraag je netwerk om deel te nemen aan het webinar

Denk je dat dit webinar interessant is voor jouw collega of iemand anders uit je netwerk? Deel dit webinar dan met je netwerk.