Webinar 17 mei: Achterstanden en de rol van medezeggenschap

Webinar 17 mei: Achterstanden en de rol van medezeggenschap

Het onderwijs staat de komende periode voor grote uitdagingen. Hoe ga je daar als medezeggenschapsraad goed mee om? Welke rol speelt de medezeggenschap bij het inhalen van achterstanden die ontstaan zijn door de coronacrisis? En hoe draagt de MR bij aan het creëren van gelijke kansen? Sterk Medezeggenschap organiseert op maandag 17 mei van 16:00 tot 17:00 het webinar Achterstanden en de rol van medezeggenschap. Tijdens deze online bijeenkomst onderzoeken we de rol van medezeggenschap bij achterstanden en gaan we met elkaar in gesprek over hoe je deze uitdagingen aanpakt. Deelname aan het webinar is gratis.

De proactieve rol van medezeggenschap

Er komt de komende tijd veel op de medezeggenschapsraden op scholen af. Zo speelt de MR een belangrijke rol bij het Nationaal Programma Onderwijs (NP Onderwijs) en de wetswijziging vrijwillige ouderbijdrage. Op 17 mei gaan we met elkaar in gesprek over het NP Onderwijs en de proactieve rol van medezeggenschap. Hoe zien de processtappen eruit en hoe zorg je dat het medezeggenschapstraject goed en duurzaam uitgevoerd wordt? Ook gaan we in op monitoring en evaluatie van het schoolplan 2021/2022 naar aanleiding van het NP Onderwijs. Hoe zorg je ervoor dat het plan van aanpak en de uitvoer daarvan in lijn is met de rechten en plichten uit de Wms?

Tot slot gaan we het ook hebben over de initiatiefwet Westerveld/Kwint. Welke rol speelt medezeggenschap bij de wetswijzing vrijwillige ouderbijdrage?

Deelnemen?

Wil je deelnemen aan het webinar op 17 mei? Meld je dan hier kosteloos aan.

Voor wie is dit webinar?

Dit webinar is interessant voor alle (G)MR leden, schoolleiders en schoolbestuurders in het funderend onderwijs. Ook andere geïnteresseerden in advies goede medezeggenschap zijn van harte welkom!

Vraag je netwerk om deel te nemen aan het webinar

Denk je dat dit webinar interessant is voor jouw collega of iemand anders uit je netwerk? Deel dit webinar dan met je netwerk.