Menukaart Nationaal Programma Onderwijs nu beschikbaar

Menukaart Nationaal Programma Onderwijs nu beschikbaar

De menukaart van het Nationaal Programma Onderwijs (NPOnderwijs) is sinds 10 mei beschikbaar. Het keuzemenu bestaat uit 24 bewezen effectieve maatregelen die scholen kunnen gebruiken bij het invullen van hun schoolprogramma in het kader van het NPOnderwijs. Scholen kunnen deze maatregelen inzetten om de gevolgen van de coronacrisis aan te pakken. Zowel op het gebied van leervertragingen als het welzijn van leerlingen. De menukaart en meer informatie over het NPOnderwijs zijn te vinden op de nieuwe website: www.nponderwijs.nl

De menukaart is tot stand gekomen in samenwerking met leraren, schoolleiders, onderwijsorganisaties en wetenschappers en is gebaseerd op internationaal wetenschappelijk onderzoek.

De proactieve rol van medezeggenschap

De medezeggenschap speelt een belangrijke rol bij het NPOnderwijs. Wil je meer weten over de proactieve rol van de MR? Meld je aan voor het webinar Achterstanden en de rol van medezeggenschap op 17 mei. Deze online bijeenkomst staat in het teken van het NPOnderwijs en de wetswijziging vrijwillige ouderbijdrage. Dit webinar is interessant voor alle (G)MR leden, schoolleiders en schoolbestuurders in het funderend onderwijs.Deelname is gratis.

Lees voor meer informatie ook ons artikel: Rol van medezeggenschap bij Nationaal Programma Onderwijs. Of bekijk hier de menukaart met interventies.