Meld je aan voor de conferentie Breed gesprek: governance en (mede)zeggenschap

Zet jij je als (G)MR-lid in voor de toekomst van het onderwijs? En wil jij meepraten over de manier waarop (mede)zeggenschap en governance in het onderwijs is ingericht? Dan is dit jouw kans! Meld je aan voor de conferentie ‘Breed gesprek: governance en (mede)zeggenschap’ op donderdag 23 maart van 13.00 uur tot 17.15 uur in Theater Flint in Amersfoort en praat mee!

Versterking (mede)zeggenschap en governance

Goed onderwijs is de basis voor een succesvolle toekomst van leerlingen. Maar hoe zorgen we er nu voor dat de kwaliteit van het onderwijs écht verbetert? De regering is van mening dat scholen hier zelf meer over moeten kunnen beslissen. Zo zouden de schoolleider en de leraar voor de klas meer zeggenschap moeten krijgen.

Om uit te zoeken hoe de zeggenschap en medezeggenschap op een werkbare manier versterkt kan worden, voeren Regioplan, CAOP en Leeuwendaal in opdracht van het ministerie van OCW) een onderzoek uit naar governance en (mede)zeggenschap in het po, (v)so en vo. Dit gebeurt onder álle spelers binnen het onderwijs: van leerlingen tot leraren en van schoolbesturen tot gemeenten. Tijdens de conferentie worden de uitkomsten van het onderzoek getoetst. Wat vind jij: moet de school meer zeggenschap krijgen of juist helemaal niet? Laat jouw stem horen tijdens de conferentie!

Aanmelden

De conferentie vindt plaatst op 23 maart van 13.00 tot 17.15 in Theater Flint in Amersfoort. Meld je gratis aan en praat mee over de toekomst van het onderwijs.